دلایل هنگ گوشی؛ راهکارهای جلوگیری از این مشکل

دلایل هنگ کردن گوشی

وقتی گوشی هنگ می‌کنه چیکار کنیم؟ بدون‌شک این سوالی است که حتی یک‌بار هم که شده برای هرکدام از ما پیش‌آمده است. گوشی‌های هوشمند توانایی انجام کارهای زیادی را دارند که ما از آن‌ها برای کارهای روزانه‌مان استفاده می‌کنیم، اما محدودیت‌هایی برای استفاده از این‌ها وجود دارد؛ وقتی که یک گوشی هنگ می‌کند، یعنی زیاد از آن استفاده شده است.

مشکل هنگ گوشی، یکی از مشکلات رایج در میان گوشی‌های هوشمند است که به دلایل مختلفی اتفاق می‌افتد و نیاز به تعمیرات گوشی شما می‌شود. در این مقاله می‌خواهیم به بررسی این موضوع بپردازیم. اگر شما هم چنین مشکل آزاردهنده‌ای با گوشی خودتان دارید و لازم است برای تعمیرات گوشی خود تصمیم‌گیری کنید، این مقاله برای شما نوشته شده است.

هنگ کردن گوشی چیست و چرا اتفاق می‌افتد؟

یکی از مشکلات رایجی که امروزه در گوشی‌های هوشمند با آن روبرو هستیم، هنگ گوشی است. تقریبا همه گوشی‌های هوشمند چه سامسونگ، چه شیائومی یا هر گوشی دیگری پس از استفاده طولانی‌مدت، هنگ می‌کند. هنگ کردن تلفن وضعیتی است که در آن تلفن به‌درستی کار نمی‌کند و پاسخگو نمی‌شود.

دلیل هنگ کردن گوشی می‌تواند ناشی از عوامل متعددی باشد، مانند باتری کم، برنامه‌ای که عملکرد نادرست دارد، یا حتی بسیاری از دلایل دیگر.

چند کار وجود دارد که می‌توانید برای جلوگیری از هنگ کردن گوشی خودتان انجام دهید. مهم‌ترین چیز این است که نرم‌افزار گوشی‌تان را به‌روز نگه دارید. مطمئن شوید که آخرین نسخه iOS یا Android را روی گوشی خود نصب کرده‌اید. همچنین باید برنامه‌های خود را به‌روز نگه‌دارید، زیرا توسعه‌دهندگان برنامه اغلب به‌روزرسانی هایی را منتشر می‌کنند که باگ‌ها را برطرف کرده و عملکرد گوشی را بهبود می‌بخشد.

این مقاله را از دست ندهید: کند شدن شارژ گوشی

چند دلیل هنگ گوشی

چند دلیل هنگ گوشی

برای هرکدام از ما پیش‌آمده که وقتی بازی می‌کنیم، در اینترنت گشت‌وگذار می‌کنیم یا هر چیزی دانلود می‌کنیم، گوشی‌مان هنگ می‌کند. هنگ کردن گوشی مشکل بزرگی نیست، اما اگر به آن اهمیت ندهید، گوشی شما به مرور از بین می‌رود. در ادامه چند دلیل وجود دارد که از دلایل اصلی هنگ گوشی هستند.

1.رم پایین

یک گوشی با ظرفیت رم پایین فقط می‌تواند چندین برنامه را به‌طور همزمان اجرا کند. استفاده از چندین برنامه در یک تلفن با رم پایین معمولا باعث می‌شود که تلفن هنگ کند، مخصوصا زمانی که برای مدت‌طولانی از آن استفاده می‌کنید.

2.ذخیره‌سازی کم

 گوشی‌های هوشمند ظرفیت ذخیره‌سازی محدودی دارند و شما می‌توانید قبل از پر شدن دستگاهتان، چیزهای زیادی در دستگاه خود داشته باشید. داده‌هایی مانند فیلم‌ها، بازی‌ها و عکس‌ها فضای زیادی را در تلفن‌های ما اشغال می‌کنند و فضای ذخیره‌سازی کافی برای گوشی هوشمند شما لازم است تا وظایف را بدون وقفه پردازش کند. استفاده 80 درصدی از فضای ذخیره‌سازی دستگاه شما به‌احتمال زیاد منجر به هنگ کردن گوشی‌تان خواهد شد.

3.برنامه‌های بدافزار

دلیل هنگ گوشی می‌تواند نصب شدن برنامه‌های بدافزار روی گوشی‌تان باشد. برنامه‌های موبایلی که از سایت‌های خطرناک یا منابع غیرقابل اعتماد دانلود می‌شوند، معمولا حاوی ویروس (بدافزار) هستند که برای تلفن شما مضر است. این ویروس‌ها در فرآیندهای پس‌زمینه تلفن شما تداخل پیدا می‌کنند و در نهایت باعث هنگ کردن تلفن‌تان می‌شوند.

بیشتر بخوانید: از کار افتادن تاچ گوشی

4.گرم شدن بیش از حد گوشی

استفاده مداوم از تلفن شما در حین داغ شدن باعث می‌شود تلفن شما قطع شود و گاهی اوقات دوباره راه‌اندازی شود. گرمای یک گوشی هوشمند به طور معمول باید بین 35 تا 38 درجه سانتی‌گراد باشد، و هرچقدر بالاتر رود غیر طبیعی است و منجر به هنگ شدن گوشی خواهد شد.

5.نرم‌افزارهای منسوخ شده

نسخه‌های قدیمی نرم‌افزار نیز می‌توانند باعث هنگ شدن گوشی شما شوند. نرم‌افزارهای سیستم به‌طورمرتب به‌روز می‌شوند تا باگ‌هایی را که ممکن است مانع از عملکرد بهینه گوشی شما شوند، برطرف کنند.

عوامل مختلفی وجود دارد که می‌تواند باعث هنگ گوشی شما شوند و بیشتر آن‌ها مربوط به مشکلات نرم‌افزاری هستند. نکات ارائه شده در زیر می‌تواند برای حل مشکلات هنگ کردن تلفن شما استفاده شود؛ چه ناشی از حافظه ناکافی باشد یا حتی نصب برنامه‌های بدافزار.

حل مشکل هنگ کردن گوشی

حل مشکل هنگ کردن گوشی

راهکارهای زیر می‌توانند به شما کمک کنند که بتوانید مشکل هنگ کردن گوشی‌تان را برطرف کنید.

از والپیپر یا تصاویر متحرک استفاده نکنید

تصویر زمینه متحرک به‌صورت مستقیم بر عملکرد RAM تأثیر می‌گذارد. سعی کنید صفحه‌نمایش دستگاه خود را با والپیپر ساده نگه دارید. همانطور که در بالا به شما گفتم، RAM کلید اصلی گوشی هوشمند شما است. بنابراین، اگر از تصویر زمینه متحرک یا زنده استفاده می‌کنید، مستقیما بر عملکرد آن تأثیر می‌گذارد.

داده‌های اخیر را پاک کنید

چندین برنامه در تلفن شما در حین استفاده از آن‌ها، قطعاتی از داده‌ها را ذخیره می‌کنند و به مرور زمان با مسدود کردن رم گوشی شما باعث هنگ کردن گوشی‌تان می‌شود.

برای پاک‌کردن این داده‌های اخیر لازم است از منوی تنظیمات به گزینه‌ی برنامه‌ها بروید سپس یک برنامه پر استفاده (مثلا مرورگر) را انتخاب کنید و از قسمت ذخیره‌سازی، داده‌ها را پاک کنید. این فرآیند را روی سایر برنامه‌هایی که مرتبا استفاده می‌کنید برای آزاد کردن حافظه تلفن و کاهش هنگ کردن آن اعمال کنید.

این مقاله را بخوانید: علائم سوختن ال‌سی‌دی گوشی

برنامه‌های مشکوک را حذف کنید

برنامه‌هایی که از فروشگاه برنامه پیش‌فرض گوشی شما دانلود نمی‌شوند معمولا حاوی ویروس‌هایی هستند که بر عملکرد دستگاه شما تأثیر می‌گذارند. این برنامه‌ها را حذف کنید و از دانلود نرم‌افزارها از منابع نامعتبر خودداری کنید تا از بدافزارهایی که بر عملکرد گوشی شما تأثیر می‌گذارند، جلوگیری کنید.

حل مشکل هنگ گوشی - برنامه‌های مشکوک را حذف کنید

از آنتی‌ویروس استفاده کنید

ویروس‌ها می‌توانند بسیار پایدار باشند و گاهی اوقات برای از‌بین‌بردن آن‌ها به نرم‌افزار آنتی‌ویروس نیاز دارند. به فروشگاه App گوشی خود بروید، «آنتی‌ویروس» را در نوار جستجو تایپ کنید و برنامه آنتی‌ویروس دلخواه‌تان را دانلود کنید. برنامه را اجرا کنید و فایل‌های خود را اسکن کنید تا از شر هر ویروسی که ممکن است باعث هنگ کردن گوشی شما شود، خلاص شوید.

از بازی‌ها یا تماشای فیلم‌های سنگین و استفاده طولانی‌مدت در گوشی خودداری کنید

انجام بازی‌هایی با حافظه زیاد، فضای زیادی را در رم گوشی شما در حین کار اشغال می‌کند و انجام این کار برای مدت طولانی، قابلیت‌های گوشی شما را افزایش می‌دهد که منجر به هنگ کردن آن می‌شود. اگر هم علاقه زیادی به بازی‌های موبایلی دارید، حداقل برای ساعت‌های متوالی بازی نکنید.

آخرین نرم‌افزارها را دانلود و نصب کنید

 نرم‌افزار و سایر برنامه‌های گوشی شما نسخه‌های به‌روزرسانی‌شده را به‌طور منظم منتشر می‌کنند و این به‌روزرسانی‌ها معمولا حاوی رفع اشکال هستند که ممکن است هر گونه ناهنجاری را که با تلفن یا برنامه‌های خاص خود تجربه می‌کنید، برطرف کنند.

توصیه می‌شود به‌روزرسانی‌های سیستم را برای گوشی خود دانلود و نصب کنید تا مشکلات هنگ کردن مرتبط با نسخه قبلی نرم‌افزار برطرف شود.

این مقاله به شما کمک می‌کند: سفت شدن دکمه پاور گوشی

فایل‌های نامربوط را حذف کنید

نگهداری فایل‌ها و برنامه‌های نامربوط، فضای ذخیره‌سازی گوشی شما را اشغال می‌کند و گوشی شما برای اجرای روان به فضای ذخیره‌سازی کافی نیاز دارد. ویدئوها یا بازی‌های سنگین را در تلفن خودتان حذف کنید تا فضا آزاد شود و گوشی‌تان شما بدون مشکل کار کند.

یک حافظه خارجی داشته باشید

اگر فضای ذخیره‌سازی گوشی شما به‌اندازه کافی زیاد نیست که حاوی فایل‌های مورد نیاز شما باشد، شاید مجبور باشید به طور مرتب فایل‌ها را حذف کنید تا گوشی‌تان هنگ نکند. برای اینکه همه فایل‌های مهم خودتان را نگه دارید و برای اینکه دستگاه‌تان به‌خوبی کار کند، یک کارت SD بگیرید.

گوشی را به حالت تنظیمات کارخانه برگردانید

اگر تمام نکات بالا جواب نداد، توصیه می‌شود نرم‌افزار گوشی خود را ریست کنید. این اصلاح که به‌عنوان بازنشانی کارخانه نیز شناخته می‌شود، باعث می‌شود گوشی شما یک شروع تازه داشته باشد، اما قبل از آن مطمئن شوید که از اطلاعات خود نسخه پشتیبان تهیه کرده‌اید تا هیچ فایل مهمی را از دست ندهید.

حل مشکل هنگ گوشی- حالت تنظیمات کارخانه

گوشی‌های هوشمند با مشخصات چشمگیرتر در مقایسه با گوشی‌هایی که مشخصات ساده‌تری دارند، احتمال خرابی یا هنگ کمتری دارند. از هر تلفنی که استفاده می‌کنید، نکات گفته شده در بالا باید مشکل هنگ کردن گوشی شما را برطرف کند.

این نکته هم اضافه کنیم که در بسیاری از موارد می‌توانید با کد هنگ گوشی این مشکل را حل کنید. به‌عنوان‌مثال: هنگ کردن خیلی از گوشی‌های سامسونگ را می‌توان با کد #842*8999#* برطرف کرد. اگر بعد از انجام تمامی این راهکارها باز هم گوشی شما هنگ می‌شود، توصیه می‌شود گوشی خودتان را به تعمیرگاه معتبر گوشی ببرید.

چگونه تشخیص دهیم گوشی هنگ کرده است؟

چندین نشانه وجود دارد که می‌تواند نشان دهد گوشی هنگ کرده است؛ برخی از رایج‌ترین علائم عبارت‌اند از:

  • صفحه اصلا قابلیت لمس را ندارد؛ به این معنی که صفحه به‌روز نمی‌شود و همه چیز روی آن گیر کرده است.
  • گوشی بسیار کند است؛ یعنی زمان زیادی طول می‌کشد تا گوشی هر کاری را انجام دهد.
  • برنامه‌ها خراب می‌شوند؛ به این معنی است که برنامه‌ها به‎طور ناگهانی بسته می‌شوند و شما نمی‌توانید از آن‌ها استفاده کنید.
  • گوشی خودبه‌خود خاموش می‌شود؛ یعنی گوشی بدون هیچ هشداری خاموش می‌شود و شما باید دوباره آن را روشن کنید.

اگر هر یک از این علائم را مشاهده کردید، به احتمال زیاد گوشی شما هنگ کرده است.

نتیجه‌گیری

گوشی‌های هوشمند یکی از مهم‌ترین گجت‌هایی هستند که با خود حمل می‌کنیم. آن‌ها به ما این امکان را می‌دهند که با عزیزان و اطرافیان خودمان در ارتباط بمانیم و فایل‌های ارزشمند خودمان را در گوشی ذخیره کنیم، اما با افزایش استفاده از تلفن‌های هوشمند، خطر هنگ کردن گوشی مشکلی است که خیلی از ما با آن مواجه هستیم. ما در این مقاله از آکاموند انواع دلیل هنگ گوشی را بیان کردیم.

اگر گوشی‌تان هنگ کرد، اول‌از‌همه استرس نداشته باشید؛ شما با درنظرگرفتن چند نکته ساده در خانه می‌توانید این مشکل را برطرف کنید. همان‌طور که گفته شده می‌توانید گوشی را به حالت تنظیمات کارخانه برگردانید، از کد هنگ گوشی استفاده کنید، بازی‌ها و داده‌های سنگین روی گوشی نصب کنید و نگذارید که بیش‌ازحد گوشی‌تان داغ کند. اگر تمامی این راهکارهای گفته شده در این مقاله جواب نداد، بهتر است به مراکز تعمیر موبایل مراجعه کنید.

سوالات متداول

تا آنجا که ممکن است برنامه‌های کمتری باید در یک زمان اجرا شوند. هر فضایی را در حافظه داخلی گوشی خود خالی کنید. گوشی خود را ریستارت کنید و ببینید کار می‌کند یا خیر. برنامه‌های غیرضروری را حذف کرده و کارت حافظه خودتان را به‌روز کنید.

در گوشی خودتان، به قسمت Settings > Memory > Memory Used Apps بروید. برای اینکه ببینید چه برنامه‌هایی بیشترین حافظه را مصرف می‌کنند، روی نماد سه نقطه ضربه بزنید و مرتب‌سازی بر اساس حداکثر برنامه‌ها را انتخاب کنید.

اگر برنامه‌های زیادی را روی تلفن سامسونگ نصب کنید، ممکن است مشکل هنگ داشته باشید. این مشکل ممکن است زمانی رخ دهد که رم گوشی بیش از حد بارگذاری شده باشد. به دلیل فضای ذخیره‌سازی داخلی محدود در تلفن‌های همراه، نصب چندین برنامه می‌تواند باعث مشکلات عملکرد شود. در بسیاری از موارد می‌تواند هنگ گوشی سامسونگ را با کد #842*8999#* برطرف کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *