چگونه بفهمیم صفحه گوشی شکسته و چه کارهایی باید بکنیم؟

صفحه ال‌سی‌دی شکسته

یکی از اصلی‌ترین و مهم‌ترین قطعات گوشی‌های هوشمند، صفحه نمایش آن‌ها است که آسیب دیدن آن، مخصوصاً در گوشی‌های گران‌قیمت، می‌تواند هزینه‌های چند میلیونی روی دست کاربران بگذارد. اما صفحه نمایش گوشی‌ها از لایه‌های مختلفی تشکیل شده و آسیب دیدن آن هم سطوح مختلفی دارد.

در این مقاله انواع صفحه گوشی شکسته را بررسی می‌کنیم و توضیح می‌دهیم که چگونه بفهمید ال سی دی گوشی شما شکسته است یا نه. با آکاموند همراه باشید تا با یکی از دلایلی که افراد زیادی برای تعمیرات گوشی مراجعه می‌کنند، آشنا شوید!

تعمیرات تخصصی موبایل

اجزای مختلف صفحه نمایش در گوشی‌های هوشمند

صفحه نمایش گوشی‌های هوشمند از اجزا و لایه‌های مختلفی تشکیل شده‌اند. برای این که کاملاً متوجه شوید آسیبی که به گوشی شما وارد شده در چه حد است، ابتدا باید با این لایه‌ها آشنا شوید. لایه‌های اصلی تشکیل‌دهنده صفحه نمایش گوشی‌ها عبارتند از:

  • لایه محافظ شیشه‌ای (گلس)
  • تاچ
  • ال سی دی

در ادامه هر کدام را به صورت کامل بررسی می‌کنیم:

اجزای مختلف صفحه نمایش در گوشی‌های هوشمند

1. لایه محافظ شیشه‌ای صفحه نمایش (گلس)

اگر از بیرون به صفحه نمایش گوشی‌های هوشمند و لمسی نگاه کنیم، اولین لایه‌ای که خواهیم دید یک لایه نازک و شیشه‌ای برای محافظت از لایه‌های زیرین است که به آن گلس هم گفته می‌شود. دقت کنید که این محافظ شیشه‌ای با گلسی که به عنوان لوازم جانبی موبایل در فروشگاه‌ها فروخته می‌شود، متفاوت است و روی صفحه نمایش کار گذاشته شده است.

وقتی ضربه‌ای به گوشی وارد می‌شود، معمولاً اولین سطحی که آسیب می‌بیند، همین لایه محافظ شیشه‌ای است.

این مقاله را از دست ندهید: مهم‌ترین علائم سوختن ال سی دی گوشی

2. تاچ (Touch)

ال سی دی شکسته - تاچ گوشی

دومین لایه‌ای که در صفحه نمایش گوشی‌ها مشاهده می‌کنیم، تاچ یا همان پنل لمسی گوشی‌ها است که وظیفه آن شناسایی گرمای انگشتان برای اعمال دستورهای مختلف در سیستم عامل است. این لایه از محافظ شیشه‌ای حساس‌تر است و در صورت آسیب دیدن، خسارت مالی بیشتری برای شما در پی خواهد داشت.

نکته‌ای که باید به آن توجه کنید، در گوشی‌های امروزی بر خلاف گوشی‌های نسل قدیم، معمولاً تاچ و ال سی دی به هم متصل هستند و اگر تاچ صدمه ببیند، مجبور به تعویض ال سی دی گوشی و تاچ خواهید شد.

3. ال سی دی (LCD/ LED)

آخرین و اصلی‌ترین لایه صفحه نمایش، ال سی دی یا ال ای دی است (در حالت کلی ال سی دی می‌گوییم). این لایه است که تصاویر با رنگ‌های مختلف را برای شما نمایش می‌دهد. به دلیل اهمیت ال سی دی، لایه‌های زیادی برای محافظت از آن تعبیه شده‌اند. همانطور که گفته شد، در گوشی‌های قدیمی ال سی دی از سایر لایه‌ها جدا بود اما در اسمارت‌فون‌های نسل جدید، با تاچ ادغام شده و در صورت مواجه شدن با صفحه گوشی شکسته، به صورت جداگانه قابل تعمیر یا تعویض نیست.

بیشتر بخوانید: تعمیر تاچ گوشی سامسونگ

از کجا بفهمیم ال سی دی گوشی شکسته است؟

وقتی صفحه نمایش گوشی شما آسیب می‌بیند و با مشکل مواجه می‌شود، ممکن است حالت‌های مختلفی برای آن پیش بیاید و با توجه به اجزایی که در بخش قبلی معرفی کردیم، یک یا چند تا از قطعات آن دچار نقص و خرابی شده باشند. در این بخش نحوه تشخیص خرابی ال سی دی و دیگر اجزای صفحه نمایش را آموزش می‌دهیم. حالت‌های مختلف آسیب دیدن صفحه نمایش به شرح زیر هستند:

از کجا بفهمیم ال سی دی گوشی شکسته؟

1. فقط لایه محافظ شیشه‌ای آسیب دیده باشد

جزئی‌ترین آسیب به صفحه نمایش زمانی اتفاق میفتد که گلس گوشی شکسته باشد. در این حالت کافی است لایه محافظ شیشه‌ای را تعویض کنید. حتی اگر زیبایی ظاهری گوشی برایتان مهم نباشد، می‌توانید با چندین خط روی صفحه نمایش گوشی هم از آن استفاده کنید.

در صفحه گوشی شکسته اگر فقط گلس آسیب ببیند، به احتمال زیاد با خط‌های زیاد و ترک‌های به شکل تار عنکبوت روی صفحه نمایش مواجه خواهید شد؛ در حالی که تصاویر باید بدون رنگ‌پریدگی یا پرش تصویر نمایش داده شوند. همچنین تاچ گوشی هم می‌‎بایست بدون مشکل کار کند.

برای مطمئن شدن از این که تاچ و ال سی دی آسیب ندیده‌اند، نقاط مختلف صفحه نمایش را لمس کنید. همچنین با شماره‌گیری کد #*0#* در گوشی‌های سامسونگ و بعضی از گوشی‌های اندرویدی دیگر می‌توانید به قسمت تست صفحه نمایش گوشی مراجعه کنید و از سالم بودن تاچ و ال سی دی اطمینان حاصل کنید.

2. تاچ شکسته باشد

تاچ شکسته باشد

اگر ضربه کمی شدیدتر باشد، احتمال این که علاوه بر محافظ شیشه‌ای تاچ گوشی هم بشکند، زیاد خواهد بود. البته در مواردی ممکن است فقط تاچ آسیب ببیند و گلس سالم بماند. اگر تاچ آسیب ببیند، ممکن است تصاویر برای شما نمایش داده شوند اما قسمتی از صفحه نمایش یا تمام آن، دستورهای لمسی را شناسایی نکنند. به عبارتی شما فقط می‌توانید صفحه نمایش را مشاهده کنید و گوشی کاربرد دیگری برای شما ندارد.

3. ال سی دی گوشی شکسته باشد

بدترین حالت در آسیب دیدن صفحه گوشی، شکستن ال سی دی است. در این صورت معمولاً نمی‌توانید هیچ تصویری را روی صفحه نمایش مشاهده کنید. اگر ال سی دی گوشی شکسته باشد، یا تمامی صفحه سیاه می‌شود یا خط‌های سبز، سیاه و مشکی رو آن دیده می‌شوند.

اگر ال سی دی گوشی شکست چیکار کنیم؟

همانطور که گفته شد، حالت‌های مختلفی برای آسیب دیدن صفحه گوشی شکسته وجود دارد. اگر فقط لایه محافظ گوشی شما شکسته باشد، می‌توانید بدون تعمیر یا تعویض ال سی دی برای مدت‌ها از گوشی خود استفاده کنید.

اگر تاچ یا ال سی دی گوشی شما دچار خرابی شده باشد، چاره‌ای جز تعویض آن ندارید. چون این قطعات قابل تعمیر نیستند و همانطور که گفته شد، تاچ و ال سی دی گوشی‌های امروزی با یکدیگر ادغام شده‌اند و در صورت خرابی یکی از آن‌ها، مجبور به تعویض هر دو خواهید شد.

روش‌های محافظت در برابر شکستن ال سی دی گوشی

روش‌های محافظت از ال سی دی گوشی

شکستن ال سی دی گوشی از مشکلات رایجی است که برای بسیاری از کاربران گوشی‌های هوشمند اتفاق می‌افتد. به دلیل خسارت مالی زیادی که خرابی این قطعه برای کاربران در پی دارد، به کارگیری روش‌های محافظت از ال سی دی برای همه استفاده‌کنندگان از گوشی‌های هوشمند ضروری است.

فقط با رعایت چند نکته ساده می‌توانید از پرداخت هزینه‌های چند میلیونی جلوگیری کنید. در ادامه ساده‌ترین و مهم‌ترین راه‌ها برای جلوگیری از خرابی ال سی دی گوشی را یادآوری می‌کنیم:

  • گوشی همراه خود را در لبه میز یا جایی نگذارید که امکان افتادن آن وجود داشته باشد.
  • از گذاشتن اجسام سنگین در کنار گوشی همراه خود، خودداری کنید.
  • موبایل خود را به هیچ وجه در کنار مواد شیمیایی مثل مواد شوینده قرار ندهید.
  • برای گوشی همراه خود، لوازم جانبی محافظ مثل گارد و گلس تهیه کنید.
  • از گذاشتن گوشی همراه و اشیاء تیز مثل کلید در جیب خود به صورت همزمان خودداری کنید.
  • اگر ال سی دی گوشی شما خراب شده و قصد تعویض آن را دارید، حتما از ال سی دی‌های با کیفیت برای این کار استفاده کنید.

نتیجه‌گیری

در مقاله امروز انواع صفحه گوشی شکسته را مورد بررسی قرار دادیم و آموزش دادیم که اگر ال سی دی گوشیتان شکسته باشد، چگونه شکسته بودن آن را تشخیص دهید. همچنین کارهایی را که بعد از تشخیص خرابی ال سی دی گوشی لازم است انجام دهید، شرح دادیم. علاوه بر این موارد، در انتهای مقاله بهترین روش‌های محافظت از ال سی دی گوشی را نیز یادآوری کردیم.

در صورتی که ال سی دی گوشی شما دچار خرابی شده، متن مقاله را به دقت بخوانید و اگر همچنان مشکلتان رفع نشد، در بخش نظرات سوالتان را مطرح کنید تا کارشناسان آکاموند در سریع‌ترین زمان ممکن به سوالتان پاسخ داده و مشکلتان را برطرف کنند.

از این که تا پایان این مقاله همراه ما بودید، سپاسگزاریم!

سوالات متداول

در صورت شکستگی ال سی دی چاره‌ای جز تعویض آن نخواهید داشت. البته قبل از اقدام به تعویض ال سی دی متن مقاله را کامل مطالعه کنید تا از شکسته شدن ال سی دی مطمئن شوید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *