تشخیص گوشی نو از تعمیری با 7 راهکار ساده

تشخیص گوشی نو از تعمیری

گوشی‌های هوشمند تبدیل به جزء جدایی‌ناپذیر زندگی ما شده‌اند؛ به طوری که بسیاری از کارهای روزمره خود را به کمک آن‌ها انجام می‌دهیم. از طرفی، این روزها قیمت گوشی‌های هوشمند افزایش پیدا کرده و برای خرید یک گوشی هوشمند خوب، باید حسابی خرج کنیم! تا حدی که گوشی‌هایی مثل گوشی‌های آیفون، تبدیل به کالاهای لوکسی شده‌اند که هر کسی از پس هزینه خرید آن‌ها برنمی‌آید. همین موضوع باعث می‌شود تشخیص گوشی نو از تعمیری هنگام خرید گوشی به یک مسئله حساس تبدیل شود.

خریدار گوشی انتظار دارد که موقع خرید گوشی، یک کالای سالم و آکبند را تحویل بگیرد.  بعضی از افراد سودجو، گوشی‌های کارکرده را به جای گوشی نو به فروش می‌رسانند؛ بعضی از این گوشی‌ها به قدری کارکرده هستند که نیاز به تعمیر گوشی دارند. حتی ممکن است برخی افراد گوشی‌هایی را که چندین بار تعمیر شده‌اند، به جای گوشی نو به شما بفروشند! ترفندهایی وجود دارد که به کمک آن‌ها می‌توانیم بفهمیم گوشی مورد نظر ما نو است یا کارکرده؛ در این مطلب با آکاموند همراه باشید تا راه‌های تشخیص گوشی نو از کارکرده را به صورت کاملاً حرفه‌ای یاد بگیرید.

اهمیت تشخیص گوشی نو از تعمیری و کارکرده

اهمیت تشخیص گوشی نو از گوشی کارکرده یا تعمیری

همانطور که گفتیم، خریدار گوشی انتظار دارد در ازای هزینه‌ای که پرداخت می‌کند، محصولی دست‌نخورده و سالم را تحویل بگیرد که در شرایط اولیه خود قرار دارد. امروزه گوشی‌ها به یکی از پرکاربردترین وسیله‌ها در جامعه تبدیل شده‌اند؛ به همین دلیل خراب و سپس تعمیر شدن آن‌ها هم چیز عجیبی نیست. همچنین بهتر است به این نکته هم توجه کنید که برخی تعمیرکاران در کار خود تخصص کافی را ندارند و حتی ممکن است باعث به وجود آمدن مشکلات دیگری هم در گوشی شوند. به همین دلیل بسیاری ازخریداران ترجیح می‌دهند به جای گوشی کارکرده، گوشی نو بخرند.

در این میان بعضی از فروشندگان موبایل، از شرایط موجود سوء استفاده کرده و گوشی‌های کارکرده یا تعمیری را به جای گوشی نو به فروش می‌رسانند. به این ترتیب هنگام خرید گوشی باید تمام دقت خود را برای تشخیص گوشی نو از تعمیری به کار بگیرید تا بتوانید یک خرید خوب و مطمئن را تجربه کنید.

اینجاست که شناخت راه‌هایی برای تشخیص گوشی نو از گوشی کارکرده و تعمیری، اهمیت پیدا می‌کند. البته اگر تعمیرات به صورت اصولی انجام شده باشد، گوشی همچنان به عملکرد خود ادامه خواهد داد ولی از ارزش ریالی آن کاسته می‌شود. بنابراین باید همه حواس خود را جمع کنید تا برای خرید یک گوشی تعمیری به اندازه یک گوشی آکبند هزینه نکنید.

خواندن این مقاله را به ما پیشنهاد می‌کنیم: شارژ نشدن گوشی

ساده‌ترین راه‌های تشخیص گوشی نو از تعمیری

در این قسمت، بهترین و ساده‌ترین روش‌ها برای تشخیص گوشی نو از کارکرده را آموزش می‌دهیم تا بتوانید با به کار گرفتن آن‌ها، پول خود را صرف گوشی‌های آکبند و باکیفیت کنید:

۱. بررسی گوشی از نظر ظاهری

تشخیص گوشی تعمیری - بررسی گوشی از نظر ظاهری

حتماً هنگام خرید، تمامی قسمت‌های گوشی را بررسی کنید. عدم وجود هیچ‌گونه خط‌ و خش، فرورفتگی، برآمدگی و… می‌تواند به این معنی باشد که احتمالاً با یک گوشی نو سروکار دارید. وجود گردوغبار و کثیفی در منافذ گوشی را هم حتماً مورد بررسی قرار دهید. اگر گوشی خط‌ و خش داشت یا کثیف بود، احتمالاً در حال خرید یک گوشی کارکرده به جای یک گوشی نو هستید.

یکی دیگر از راه‌های تشخیص گوشی نو از تعمیری، توجه به درگاه‌ها و پورت‌های آن است. یک گوشی کارکرده، به مرور زمان دچار رنگ‌پریدگی در قسمت‌های اسلات شارژ و سایر درگاه‌ها می‌شود. ورود و خروج مداوم کابل شارژ به پورت شارژ گوشی، باعث می‌شود به مرور زمان، رنگ این ناحیه تغییر کند. اگر در قسمت‌هایی مانند اسلات سیم کارت یا پورت شارژ، تغییر رنگ قابل توجهی را مشاهده کردید، یعنی گوشی مورد نظر شما یک گوشی کارکرده است و باید از خرید آن صرف نظر کنید.

این نکته را هم به خاطر داشته باشید که مشاهده تغییر رنگ در قسمت لنز دوربین، احتمالاً به این معنی است که گوشی قبلاً در معرض آب‌خوردگی بوده است. اما برای بررسی تعمیری بودن گوشی به تمیز بودن آن اکتفا نکنید و سایر راه‌هایی را که در ادامه معرفی می‌کنیم، امتحان کنید.

۲. استعلام از سامانه همتا برای تشخیص گوشی نو از تعمیری

همانطور که می‌دانید، برای استفاده از دستگاه‌های سیم‌کارت خور در ایران، باید ابتدا آن‌ها را در سامانه همتا ثبت یا اصطلاحاً رجیستر کنید. اگر گوشی مورد نظر شما، قبلاً با یک سیم کارت دیگر روشن شده باشد یا گارانتی آن فعال شده باشد، در سامانه همتا قابل مشاهده خواهد بود. اگر پس از استعلام در سامانه همتا، سیم کارت خاصی را برای گوشی مورد نظرتان مشاهده کردید، می‌توانید به این نتیجه برسید که این گوشی یک دستگاه دست دوم است. برای تشخیص نو بودن گوشی از طریق سامانه همتا، مراحل زیر را طی کنید:

  1. مراجعه به سامانه همتا
  2. مراجعه به بخش استعلام اصالت
  3. وارد کردن شناسه گوشی (IMEI)

تشخیص گوشی تعمیری - استعلام از سامانه همتا

اگر گوشی قبلاً با سیم کارت دیگری روشن شده باشد، پیغامی با مضمون «این دستگاه قبلا با یک سیم کارت روشن شده است» به شما نشان داده می‌شود. همچنین اگر گارانتی گوشی هم فعال شده باشد، تاریخ شروع گارانتی به شما نمایش داده خواهد شد. بنابراین تشخیص گوشی نو از تعمیری با توجه به تاریخ گارانتی یا ورود سیم کارت به آن ممکن است.

۳. استعلام اصالت گوشی با کد تشخیص تعمیری بودن گوشی

گاهی ممکن است یک گوشی کارکرده را در یک جعبه آکبند و تمیز مخصوص همان مدل قرار دهند و بخواهند گوشی را به عنوان یک گوشی نو به فروش برسانند. برای تشخیص گوشی کارکرده و جلوگیری از این کار می‌توانید شناسه گوشی را با شناسه درج‌شده روی جعبه مطابقت دهید.

برای استعلام اصالت گوشی با استفاده از شماره سریال، باید کد تشخیص تعمیری بودن گوشی «#06#*» را شماره‌گیری کنید تا شناسه IMEI اورجینال گوشی برایتان نمایش داده شود. حالا می‌توانید شناسه گوشی و شناسه نوشته‌شده روی جعبه را با یکدیگر مقایسه کنید. با این کار متوجه می‌شوید که شناسه دستگاه با شناسه حک‌شده روی جعبه مطابقت دارد یا نه. اگر در پیدا کردن شناسه گوشی مشکل دارید، می‌توانید از طریق بخش نظرات با کارشناسان آکاموند در ارتباط باشید و مشکل خود را رفع کنید.

همچنین بخوانید: از کار افتادن تاچ گوشی

۴. مشاهده مدل گوشی و تاریخ عرضه آن

همیشه بهتر است خرید خود را با آگاهی درباره مدل و تاریخ عرضه گوشی انجام دهید. شما می‌توانید با شماره‌گیری کد دستوری «*#0000#»، مدل و تاریخ عرضه گوشی مورد نظر خود را مشاهده کنید. امکان تعمیری بودن گوشی‌هایی که مدت زمان زیادی از عرضه آن‌ها به بازار می‌گذرد، نسبت به گوشی‌های جدیدتر، بیشتر است و باید در خرید آن‌ها دقت بیشتری را به خرج دهید.

۵. مشاهده تنظیمات گوشی و برنامه‌های نصب شده در آن

تشخیص گوشی نو از تعمیری - مشاهده تنظیمات گوشی و برنامه‌های نصب شده در آن

تمامی تنظیمات یک گوشی نو و آکبند، در حالت پیش‌فرض قرار دارد. همچنین در یک گوشی نو نباید خبری از نصب برنامه‌های کاربردی و اضافی باشد. تنها برنامه‌هایی که باید روی گوشی نصب باشند، برنامه‌های سیستمی گوشی همچون دوربین، مرورگر، گالری و مواردی شبیه این‌ها هستند. به این ترتیب قبل از خرید گوشی حتما سری به تنظیمات مختلف آن بزنید.

یکی از راه‌های تشخیص گوشی نو از تعمیری، توجه به مواردی مانند آهنگ زنگ گوشی است. اگر آهنگ زنگ گوشی از حالت پیش‌فرض تغییر کرده باشد، یعنی این گوشی آکبند نیست و قبلاً در مالکیت شخص دیگری بوده است. همچنین اگر رابط کاربری گوشی به طور خاصی تغییر کرده باشد، مثلاً روی آن تم نصب شده باشد یا تصویر زمینه آن در حالت پیش‌فرض نباشد، یعنی گوشی نو نیست و قبلاً فرد دیگری مطابق با سلیقه خود، رابط کاربری گوشی را شخصی‌سازی کرده است.

بیشتر بخوانید: تعمیر ال‌سی‌دی شکسته گوشی

۶. بررسی اقلام درون جعبه

یکی دیگر از مواردی که به شما در تشخیص گوشی نو از تعمیری کمک می‌کند، توجه به اقلام درون جعبه است. حتماً قبل از خرید، اقلام موجود در جعبه گوشی را بررسی کنید. سالم بودن کابل و آداپتور از نظر ظاهری و عملکرد، جزو مهم‌ترین مواردی هستند که می‌توانند نو و یا تعمیری بودن گوشی را ثابت کنند. اگر مشاهده کردید که کابل یا آداپتور موجود در جعبه جزو لوازم جانبی اورجینال برند مربوطه نیستند، به این معنی است که گوشی مورد نظر شما آکبند نیست و باید در خرید آن تجدید نظر کنید.

۷. تست دستگاه با خاموش و روشن کردن آن

تشخیص گوشی نو از تعمیری - تست دستگاه با خاموش و روشن کردن آن

یکی دیگر از راه‌های تشخیص گوشی تعمیری، تست باتری آن با استفاده از خاموش و روشن کردن گوشی است. گوشی‌هایی که برای مدت طولانی مورد استفاده قرار گرفته‌اند و باتری آن‌ها کیفیت خود را از دست داده است، پس از چند بار خاموش و روشن شدن، به یکباره شارژ باتری خود را از دست می‌دهند. برای تست این مورد، گوشی را برای چند بار پشت سر هم خاموش و روشن کنید و منتظر نتیجه باشید. اگر باتری به یکباره خالی شد، می‌توانید به این نتیجه برسید که گوشی قبلاً مورد استفاده قرار گرفته است.

8. تشخیص نو بودن گوشی اپل

اپل بخشی از وب سایت خود را به استعلام اصالت کالا و البته اکتیو بودن یا نبودن آن اختصاص داده است. اگر از مشتریان محصولات این برند هستید، می‌توانید با مراجعه به این بخش در سایت رسمی اپل از نو و یا کارکرده بودن گوشی مورد نظر خود مطمئن شوید. برای انجام این کار باید به روش زیر عمل کنید:

  1. وارد صفحه مخصوص استعلام اصالت کالا در سایت اپل شوید.
  2. سریال گوشی مورد نظر خود را وارد کنید و به مرحله بعدی بروید.
  3. اگر گوشی آیفون شما تا به حال مورد استفاده قرار نگرفته باشد، با عبارت This phone has not been activated مواجه خواهید شد. همچنین اگر گوشی آیفون مورد نظر شما فیک باشد، با عبارت Invalid Serial Number روبرو خواهید شد.

اگر با پیغام This phone has not been activated مواجه نشدید و پیغامی مبنی بر فعال بودن گوشی از قبل مواجه شدید، باید به این نتیجه برسید که این گوشی قبلاً توسط فرد دیگری مورد استفاده قرار گرفته است. البته گوشی‌های آیفون اکتیو هم در بازار موجود هستند که تا به حال مورد استفاده قرار نگرفته‌اند که این موضوع کاملاً بحثی جداست و باید در یک مقاله مفصل به آن پرداخته شود. اگر نیاز به تعمیر گوشی آیفون دارید، می‌توانید به متخصصان آکاموند مراجعه کنید.

تشخیص گوشی نو از تعمیری - گوشی اپل

مطلب پیشنهادی: تشخیص گوشی باز شده آیفون

9. نصب برنامه تشخیص گوشی نو از کارکرده

برخی برنامه‌ها وجود دارند که می‌توانید آن‌ها را روی گوشی مورد نظر خود نصب کنید و این دسترسی را در اختیار آن‌ها قرار دهید تا قطعات مختلف گوشی را تست کنند. این برنامه‌ها قطعاتی مثل صفحه نمایش، باتری و رم را تست می‌کنند و حتی نرم‌افزار گوشی را مورد بررسی قرار می‌دهند. سپس در صورت مشاهده خطا به شما اطلاع می‌دهند. دو تا از بهترین برنامه‌هایی که می‌توانید به این منظور از آن‌ها استفاده کنید، Phone Info و Phone Check هستند.

سخن پایانی

در این مطلب، نکاتی را برای تشخیص گوشی نو از تعمیری معرفی کردیم. شما می‌توانید همواره برای مطمئن شدن از اصالت گوشی موردنظر خود، از کمک کارشناسان خبره مجموعه آکاموند بهره‌مند شوید. آکاموند، یک مرکز تخصصی تعمیرات موبایل است که کارشناسان آن به راحتی می‌توانند یک گوشی تعمیری را از نو تشخیص دهند و در این زمینه، به شما کمک کنند. همچنین می‌توانید گوشی خود را برای تعمیر اصولی و مقرون‌به‌صرفه به آکاموند بسپارید.

سوالات متداول

می‌توان با توجه کردن به ظاهر دستگاه، بررسی این که آیا تنظیمات آن دستکاری شده یا نه و استعلام دستگاه از سامانه همتا، گوشی نو را از گوشی تعمیری یا کارکرده، تشخیص داد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *