مهم‌ترین علائم سوختن ال‌سی‌دی گوشی و کد تست خرابی LCD

مهم‌ترین علائم سوختن ال‌سی‌دی

ال‌سی‌دی یکی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین قطعات گوشی به شمار می‌رود. این قطعه به دلیل این که در تماس مستقیم با کاربر قرار دارد و مورد استفاده زیادی قرار می‌گیرد، احتمال خرابی آن بالاست. سوختن ال‌سی‌دی گوشی یکی از رایج‌ترین مشکلاتی است که کاربران گوشی‌های مختلف با آن مواجه می‌شوند و برای تعمیرات گوشی به متخصصان مراجعه می کنند. به همین دلیل در این مقاله تصمیم گرفتیم علائم سوختن ال‌سی‌دی گوشی را به صورت کامل بررسی کنیم. با آکاموند همراه باشید!

علائم سوختن ال‌سی‌دی گوشی

سوختن ال‌سی‌دی گوشی می‌تواند علائم متفاوتی داشته باشد. کاربران گوشی‌های مختلف می‌توانند با آشنایی با این علائم و تعمیر این قطعه در زمان درست، از خسارت‌های مالی بیشتر جلوگیری کنند. در ادامه اصلی‌ترین و رایج‌ترین علائم سوختن صفحه نمایش گوشی‌های هوشمند را معرفی می‌کنیم:

1. عدم نمایش تصاویر در صفحه نمایش

سوختن ال سی دی گوشی- عدم نمایش تصاویر در صفحه نمایش

وظیفه ال‌سی‌دی، نمایش تصاویر مختلف برای کاربران است. یکی از ساده‌ترین علائمی که می‌توانیم برای سوختن ال‌سی‌دی گوشی در نظر بگیریم، این است که هیچ تصویری در صفحه نمایش، نشان داده نشود. به این ترتیب اگر پس از ضربه‌ای فیزیکی یا موردی مشابه، گوشی را روشن کردید و تصویری در صفحه نمایش مشاهده نکردید، به احتمال زیاد ال‌سی‌دی گوشیتان سوخته است.

2. کار نکردن تاچ

از دیگر علائم خراب شدن ال‌سی‌دی گوشی می‌توانیم به کار نکردن تاچ اشاره کنیم. بر خلاف گوشی‌های نسل قدیم، در اسمارت‌فون‌های امروزی، تاچ و ال‌سی‌دی با یکدیگر ادغام شده‌اند و قابل جداسازی نیستند. پس اگر صفحه نمایش را لمس می‌کنید و هیچ عملکردی از طرف گوشی مشاهده نمی‌کنید یا عملکرد تاچ عادی نیست، به احتمال زیاد مجبور به تعویض تاچ و ال‌سی‌دی خواهید بود.

خواندن این مطلب رو به شما پیشنهاد میکنم: از کار افتادن تاچ گوشی

3. نیم‌سوز شدن ال‌سی‌دی گوشی

یکی دیگر از مواردی که کاربران زیادی هنگام خرابی صفحه نمایش با آن مواجه می‌شوند، نیم‌سوز شدن ال‌سی‌دی گوشی است. از علائم نیم‌سوز شدن ال‌سی‌دی گوشی می‌توانیم به سیاه شدن یک یا دو طرف صفحه نمایش اشاره کنیم. برخی مواقع هم شاهد لکه‌های سیاه و قهوه‌ای روی ال‌سی‌دی هستیم. در صورت بروز این مشکل معمولاً پس از مدتی کل ال‌سی‌دی از کار می‌افتد و باید به فکر تعویض ال‌سی‌دی گوشی خود باشید.

نیم‌سوز شدن ال‌سی‌دی گوشی

4. وجود شکستگی روی صفحه نمایش

ضربه فیزیکی از شایع‌ترین دلایل خرابی صفحه نمایش گوشی‌های هوشمند به شمار می‌رود. در این موارد معمولاً یک یا چند لایه از صفحه نمایش آسیب می‌بینند و اگر ضربه شدید باشد، باعث شکستگی ال‌سی‌دی می‌شود. اگر روی صفحه نمایش گوشی خود ترک‌های زیادی می‌بینید که همراه با خط‌های سبز، مشکی یا سیاه هستند، به احتمال زیاد ال‌سی‌دی گوشی شما سوخته و باید آن را تعویض کنید.

5. تغییر رنگ تصویر صفحه نمایش

برخی مواقع ضربه فیزیکی یا آسیب‌های دیگر مثل مواد شیمیایی باعث از بین رفتن تصویر در صفحه نمایش نمی‌شوند؛ بلکه باعث به هم خوردن رنگ‌های آن می‌شوند. برای مثال در برخی موارد، رنگ سبز در صفحه نمایش بیشتر از سایر رنگ‌ها به چشم می‌خورد.

علائم سوختن ال‌سی‌دی - تغییر رنگ تصویر صفحه نمایش

6. قطع و وصل تصویر صفحه نمایش

از دیگر علائم سوختن ال‌سی‌دی گوشی می‌توانیم به قطع و وصل تصویر و سوسو زدن آن اشاره کنیم. این مشکل اختلالی در عملکرد تاچ یا سایر قطعات گوشی ایجاد نمی‌کند و ممکن است بتوانید برای مدت‌ها با همین شرایط از گوشی استفاده کنید. اما به احتمال زیاد با گذشت زمان خرابی ال‌سی‌دی بیشتر شده و به صورت کامل از کار بیفتد.

7. بلند شدن ال‌سی‌دی گوشی

یکی دیگر از موارد خرابی ال‌سی‌دی گوشی مربوط به زمانی است که ال‌سی‌دی گوشی بلند شود و به عبارتی از بدنه گوشی فاصله بگیرد. این مشکل معمولاً زمانی رخ می‌دهد که باتری دچار خرابی شود و با افزایش حجم باعث بلند شدن ال‌سی‌دی شود.

سوختن ال‌سی‌دی - بلند شدن ال‌سی‌دی گوشی

8. لمس خود بخود صفحه نمایش

از بدترین مشکلاتی که ممکن است هنگام سوختن ال‌سی‌دی برای کاربران گوشی‌ها پیش بیاید، این است که صفحه نمایش بدون این که شما آن را لمس کنید، به طور خودکار لمس شود. وقتی تاچ گوشی خراب می‌شود، ممکن است کاربران با این مشکل مواجه شوند.

بیشتر بخوانید: چطور از داغ شدن گوشی جلوگیری کنیم؟

9. لمس اشتباه توسط تاچ پد

از دیگر علائم سوختن ال‌سی‌دی گوشی و تاچ، این است که وقتی شما نقطه‌ای از صفحه نمایش را لمس می‌کنید، به اشتباه نقطه‌ای دیگر لمس می‌شود. برای مثال وقتی می‌خواهید روی آیکون گالری لمس کنید، گوشی قسمت مخاطبین را برای شما باز کند. این مشکل نشان‌دهنده این است که تاچ و ال‌سی‌دی دچار مشکل شده و هرچه زودتر نیاز به تعویض دارد.

تست خرابی ال‌سی‌دی گوشی

تست خرابی ال‌سی‌دی گوشی

اگر فکر می‌کنید که ال‌سی‌دی گوشی شما دچار مشکل شده و در این باره شک دارید، در این قسمت روشی را یاد می‌گیرید تا خیلی راحت از سالم یا معیوب بودن آن اطمینان حاصل کنید. این روش برای گوشی‌های مختلف متفاوت است اما در اینجا روش تست خرابی ال‌سی‌دی دو برند پرطرفدار سامسونگ و شیائومی را آموزش می‌دهیم:

برای تست سوختن ال‌سی‌دی گوشی سامسونگ کافی است کد #*0#* را شماره‌گیری کنید و در صفحه بازشده، وارد بخش تست صفحه نمایش و تاچ شوید.

در گوشی‌های شیائومی این روش کمی متفاوت است. برای این کار باید:

  1. وارد تنظیمات گوشی شوید.
  2. روی About Phone لمس کنید.
  3. وارد بخش Detailed info and specs شوید.
  4. صفحه را به پایین اسکرول کنید و چندین بار پشت سر هم روی Kernal Version لمس کنید.
  5. در صفحه بازشده (CIT) وارد قسمت‌های Touch sensor و Display شوید و به ترتیب، سالم بودن تاچ و صفحه نمایش را تست کنید.

همچنین بخوانید: چرا گوشی شارژ نمی شود؟

دلایل سوختن ال‌سی‌دی گوشی

تا این بخش از مقاله با مهم‌ترین نشانه‌های سوختن ال‌سی‌دی گوشی آشنا شدیم و یاد گرفتیم که چه مواقعی باید برای تعویض ال‌سی‌دی گوشی خود اقدام کنیم. در ادامه مهم‌ترین دلایل سوختن ال‌سی‌دی گوشی را مرور می‌کنیم. با به خاطر سپردن این موارد می‌توانید ال‌سی‌دی گوشی خود را برای مدت طولانی‌تری سالم نگه دارید:

1. آسیب فیزیکی

اصلی‌ترین و رایج‌ترین دلیل سوختن ال‌سی‌دی گوشی، آسیب‌های فیزیکی است که به صفحه نمایش وارد می‌شوند. افتادن گوشی از بلندی، برخورد اشیاء تیز با صفحه نمایش، افتادن اجسام سنگین روی گوشی و استفاده نکردن از کاور و گلس مناسب مهم‌ترین عواملی هستند که باعث می‌شوند گوشی همراه شما در معرض آسیب‌های فیزیکی قرار بگیرد. با توجه به موارد بالا می‌توانید ال‌سی‌دی خود را از آسیب‌های فیزیکی دور نگه دارید.

دلایل سوختن ال‌سی‌دی- آسیب فیزیکی

2. تماس صفحه نمایش با مواد شیمیایی

مواد شیمیایی به دلیل خاصیتی که دارند، می‌توانند به راحتی باعث از بین رفتن صفحه نمایش گوشی یا به هم خوردن رنگ‌های آن شوند. برای مثال مواد شوینده صنعتی (مثل سفیدکننده) خیلی راحت می‌توانند صفحه نمایش گوشی شما را غیرقابل استفاده کنند. پس برای سالم نگه داشتن ال‌سی‌دی گوشی خود تا جایی که می‌توانید، آن را از مواد شیمیایی دور نگه دارید.

این مقاله به شما پیشنهاد می شود: رفع مشکل روشن ماندن صفحه گوشی

3. تماس با آب و نفوذ رطوبت

علاوه بر مواد شیمیایی، آب و رطوبت هم می‌توانند باعث سوختن ال‌سی‌دی گوشی شوند. با وجود این که آب نسبت به مواد شیمیایی دیرتر باعث خرابی گوشی می‌شود، اما اگر به داخل گوشی نفوذ کند، احتمال خرابی گوشی زیاد خواهد بود. پس نهایت سعی خود را بکنید تا گوشیتان را از آب و محیط‌های خیلی مرطوب دور نگه دارید.

دلایل سوختن ال‌سی‌دی - تماس با آب و نفوذ رطوبت

4. استهلاک و خرابی قطعات داخلی گوشی

وسایل الکترونیکی هرچقدر هم که گران‌قیمت باشند، باز هم عمر مشخصی دارند و پس از مدتی مشخص، نیاز به تعمیر یا تعویض دارند. ال‌سی‌دی گوشی هم جزو قطعاتی است که به صورت مداوم در حال استفاده توسط کاربر است؛ پس طبیعی است که پس از مدتی، احتمال خرابی آن وجود داشته باشد. البته این مدت زمان به عواملی مثل کیفیت ال‌سی‌دی، میزان استفاده، نحوه استفاده و چندین مورد دیگر بستگی دارد.

5. خرابی برد گوشی

مشاهده علائم سوختن ال‌سی‌دی گوشی همیشه به این معنی نیست که ال‌سی‌دی دچار خرابی شده است. برخی مواقع ممکن است برد گوشی دچار خرابی شده باشد و علائم آن در صفحه نمایش قابل مشاهده باشد. برای تشخیص این مورد بهتر است از فردی مشورت بخواهید که در این زمینه تخصص کافی را دارد. همچنین می‌توانید در کامنت‌های همین مقاله سوالات خود را در این زمینه مطرح کنید تا در سریع‌ترین زمان ممکن پاسخ خود را دریافت کنید.

دلایل سوختن ال‌سی‌دی- خرابی برد گوشی

نتیجه‌گیری

در مقاله امروز آکاموند با مهم‌ترین علائم سوختن ال‌سی‌دی گوشی آشنا شدیم و یاد گرفتیم چه عواملی باعث خرابی ال‌سی‌دی گوشی‌ها می‌شوند. همچنین بهترین راه‌ها برای جلوگیری از خراب شدن ال‌سی‌دی را مرور کردیم. علاوه بر این موارد، کد مخفی تست ال‌سی‌دی گوشی‌های سامسونگ و شیائومی را نیز آموزش دادیم.

اگر ال‌سی‌دی گوشیتان دچار مشکل شده اما مطمئن نیستید که به طور کامل از کار افتاده یا نه، متن مقاله را به دقت بخوانید. اگر همچنان سوالی در این مورد داشتید، آن را در بخش نظرات برای ما بنویسید تا کارشناسان ما در سریع‌ترین زمان ممکن مشکلتان را بررسی و به سوالتان پاسخ دهند.

از این که تا پایان مقاله همراه ما بودید، متشکریم!

سوالات متداول

لکه‌های رنگی روی صفحه نمایش و سیاه شدن بخشی از آن، جزو مهم‌ترین علائم نیم‌سوز شدن ال‌سی‌دی گوشی هستند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *