بهترین روش‌های اصولی شارژ گوشی موبایل

روش اصولی برای شارژ گوشی

شاید فکر کنید که شارژ کردن گوشی‌تان، کار ساده‌ای است! حتما این‌طور فکر می‌کنید که کافیست آن را شب شارژ کنید و صبح از شارژ بکشید! اما باید بگوییم که نه این‌طور نیست، روش صحیح شارژ موبایل چیزی بیشتر از این‌هاست.اگر بیش از یک سال است که گوشی دارید، به احتمال زیاد متوجه شده‌اید که باتری آن در مقایسه با زمانی که گوشی کاملا نو بود، دوام نمی‌آورد و حتی زودتر تمام می‌شود.

ما در این مقاله نکاتی را برای شما توضیح می‌دهیم تا بتوانید گوشی خودتان را به‌درستی شارژ می‌کنید و حتی در مورد بهترین زمان شارژ گوشی هم صحبت خواهیم کرد. اگر به همین نکات ساده برای شارژ تلفن همراه خود توجه داشته باشید، نیاز شما برای تعمیر گوشی به حداقل می‌رسد. پس با ما همراه باشید.

تعمیرات تخصصی موبایل

بهترین زمان شارژ گوشی

شارژ کردن صحیح باتری گوشی موضوع مهمی است و حتی در بسیاری از موارد، عادات نامناسب شما، می‌تواند باعث کاهش عمر باتری شود. بهترین زمان شارژ گوشی در طول روز و وقتی است که باتری بین 30 تا 80درصد قرار دارد؛ زیرا شارژ در این بازده باعث افزایش عمرباتری می‌شود. اینکه از شب تا صبح گوشی خودتان را به برق وصل کنید، فقط باعث می‌شود که عمر باتری شما کاهش پیدا کند. شارژ کردن گوشی در طول شب، لزوما باتری را بیش از حد شارژ نمی‌کند.

با این حال، کارشناسان توصیه می‌کنند که به‌دلیل احتمال گرم شدن بیش از حد باتری، گوشی خودتان را برای مدت‌طولانی رها نکنید. تلفن شما به طور طبیعی مقدار کمی شارژ خود را از دست می‌دهد. بنابراین؛ ادامه شارژ کردن گوشی پس از رسیدن به 100 درصد، می‌تواند منجر به رسیدن باتری به دمای بالاتر شود، زیرا تلفن دائما باتری خودش را شارژ می‌کند تا آن را در شارژ کامل نگه دارد.

با‌این‌حال اگر به هردلیل مجبور هستید گوشی‌تان را از شب تا صبح در شارژ نگهدارید، مطمئن شوید که آن را از قاب گوشی جدا کرده‌اید و حتی روی یک سطح صاف و خنک بگذارید. رعایت کردن این موارد باعت می‌شود شما دیر تر به سراغ تعویض باتری موبایل خود بروید.

روش صحیح شارژ موبایل نو

روش صحیح شارژ موبایل نو

اگر گوشی‌تان را تازه خریداری کرده‌اید، بهتر است در صورت شارژ کردن گوشی این نکات را مدنظر داشته باشید. حتی اگر گوشی قدیمی هم دارید رعایت کردن این موارد می‌تواند به شما کمک کند که بتوانید عمر باتری گوشی خودتان را افزایش دهید.

بیشتر بخوانید: دلایل هنگ کردن گوشی 

حالت هواپیما را فعال کنید

یکی از بزرگترین مشکلات باتری گوشی شما می‌تواند عملکرد ضعیف سیگنال باشد. به‌عنوان یک قاعده‌کلی، هرچه سیگنال شما بدتر باشد، باتری شما سریع‌تر تخلیه می‌شود. در نتیجه، اگر در منطقه‌ای زندگی می‌کنید که سیگنال ضعیفی دارد،  یک راه‌حل سریع این است که گوشی خودتان را قبل از اینکه آن را به شارژر وصل کنید، در حالت هواپیما قرار دهید. این کار می‌تواند مدت زمان مورد نیاز برای شارژ کامل را تا 25 درصد کاهش دهد.

2. برای شارژ کردن گوشی خودتان را خاموش کنید

این موضوع که در زمان شارژ کردن باید گوشی خودتان را خاموش کنید، خیلی ساده است؛ اما اغلب موارد نادیده گرفته می‌شود. اگر تلفن شما در حین شارژ شدن، خاموش باشد، خیلی سریع‌تر شارژ می‌شود.

روش های شارژ گوشی- در زمان شارژ از گوشی‌تان استفاده نکنید

3. در زمان شارژ از گوشی‌تان استفاده نکنید

اگر نمی‌توانید گوشی خودتان را خاموش کنید تا سریع‌تر شارژ شود، سعی کنید حداقل زمانی که به برق وصل است، زیاد از آن استفاده نکنید. به‌طورخاص، استفاده از برنامه‌های فشرده مانند بازی‌ها، تلفن شما را گرم می‌کند، روند شارژ را کاهش می‌دهد و در درازمدت به باتری آسیب می‌زند.

4. مطمئن شوید که حالت شارژ فعال است

دستگاه Android به شما امکان می‌دهد مشخص کنید با اتصال کابل USB چه نوع اتصالی برقرار می‌کند. اگر از طریق لپ‌تاپ یا دستگاه دیگری گوشی‌تان شارژ می‌کنید، باید مطمئن شوید که ویژگی شارژ روشن است و به طور تصادفی غیرفعال نشده است.

به تنظیمات > دستگاه‌های متصل > تنظیمات برگزیده USB بروید. در لیست گزینه‌ها، مطمئن شوید که کلید شارژ دستگاه متصل فعال باشد. شما نمی‌توانید گزینه‌های این منو را تغییر دهید مگر اینکه دستگاه شما در آن زمان به کابل USB متصل باشد.

5. از شارژرهای دیواری استفاده کنید

استفاده از پورت USB در رایانه یا ماشین شما منجر به تجربه شارژ بسیار ناکارآمدتر می‌شود. به‌طورمعمول، درگاه‌های USB غیر سوکت دیواری تنها توان خروجی 0.5 آمپر را ارائه می‌دهند. شارژ سوکت دیواری معمولاً 1 آمپر (بسته به دستگاه شما) به شما می‌دهد. دریافت آمپر کمتر هیچ اشکالی ندارد و در نهایت به دستگاه شما آسیبی نمی‌رساند.

پیشنهاد می‌کنیم از کابل‌های موجود در ماشین یا لپ‌تاپ خودتان فقط برای شارژ کردن کم گوشی استفاده کنید تا بتوانید کارتان را پیش ببرید، نه برای شارژ کامل.

روش صحیح شارژ گوشی - از شارژرهای دیواری استفاده کنید

همچنین بخوانید: تشخیص گوشی نو از تعمیری

6. پاور بانک بخرید

اگر در حین حرکت نیاز به شارژ مجدد تلفن‌همراهتان دارید یا حتی اغلب موارد در سفر هستید، یک پاور بانک می‌تواند بهترین گزینه برای شارژ گوشی شما باشد. بسیاری از پاوربانک‌ها همان عملکرد خروجی آمپراژ را مانند پریز دیواری و حتی بیشتر دارند. در حالی که ممکن است تلفن شما با خروجی دو آمپر سریع‌تر شارژ شود، باید مطمئن شوید که این کابل می‌تواند انرژی بیشتری را تحمل کند.

7. از شارژ بی‌سیم خودداری کنید

کار کردن با شارژ بی‌سیم خیلی راحت است و هر جایی که باشید می‌توانید از این نوع شارژرها استفاده کنید؛ اما پیشنهادمان این است که شارژر بی‌سیم خریداری نکنید. این نوع شارژرها تجربه شارژ بسیار کندتری نسبت به شارژرهای سیمی دارند.

در واقع، بسیاری از آزمایش‌ها نشان می‌دهد که می‌تواند تا 50٪ کندتر باشد و معمولا به دو دلیل: اول اینکه انتقال انرژی از طریق کابل کارآمدتر از تماس ساده است. دوم، انرژی تلف شده خود را به صورت گرمای اضافی نشان می‌دهد.

8. در زمان شارژ کردن قاب گوشی‌تان را از گوشی جدا کنید

همه گوشی‌های هوشمند در حال‌حاضر باتری‌های لیتیوم یونی دارند. برای در زمان شارژ، دمای باتری (نه دمای هوا) باید بین 41 تا 113 فارنهایت (5 تا 45 درجه سانتی‌گراد) باشد. بدیهی است که دمای باتری تا حدی توسط دمای محیط کنترل می‌شود و برداشتن قاب گوشی به کاهش دما کمک می‌کند.

9. از کابل‌های باکیفیت بالا استفاده کنید

تفاوت بین کابل‌های باکیفیت و بی‌کیفیت خیلی زیاد است. در داخل کابل شارژ تکی، شما چهار رنگ مشاهده خواهید کرد؛ قرمز، سبز، سفید و مشکی. کابل‌های سفید و سبز برای انتقال داده‌ها هستند. قرمز و مشکی برای شارژ هستند.

تعداد آمپری که دو کابل شارژ می‌توانند حمل کنند بر اساس اندازه آن‌ها تعیین می‌شود. یک کابل استاندارد 28 گیج می‌تواند حدود 0.5 آمپر را حمل کند. یک کابل 24 گیج بزرگتر می‌تواند دو آمپر را حمل کند. به‌طورکلی، کابل‌های ارزان قیمت منجر به کاهش سرعت شارژ می‌شود.

10. یک آداپتور شارژر سریع بخرید

خرید آداپتور برق سریع‌تر و با کیفیت بالا است، یکی از بهترین اقداماتی است که شما می‌توانید انجام دهید. برخی از آداپتورهای شارژر به گونه‌ای طراحی شده‌اند که تا 45 وات یا بیشتر برق ارائه می‌کنند که معمولا بسیار سریع‌تر از یک شارژر استاندارد است. شاید سوال خیلی از شما این باشد که شارژ سریع برای عمر باتری گوشی شما مضر است یا خیر؟ باید بگوییم که نه. تا زمانی که از یک آداپتور شارژر سریع سازگار و با کیفیت بالا استفاده می‌کنید، نباید نگران این مسئله باشید. البته بهتر است مدت زمان استفاده از این شارژرها را کاهش دهید و سعی کنید فقط در مواقع ضروری از آن استفاده کنید.

روش صحیح شارژ گوشی- یک آداپتور شارژر سریع بخرید

این مقاله را به شما پیشنهاد می‌کنیم: شارژ نشدن گوشی

آیا دمای بالا می‌تواند باتری گوشی را از بین ببرد؟

در کنار عوامل فوق، دمای بالا می‌تواند باتری شما را تحت فشار زیادی قرار دهد و طول عمر آن را کاهش دهد. چیزی که بدون شک برای طول عمر باتری خطرناک است، دمای بالا است. باتری‌های ذرات لیتیوم از گرما بیزارند. باتری ذرات لیتیوم که به مدت یک سال در معرض دمای حدود 100 درجه فارنهایت قرار گرفته باشد، حدود 40 درصد از شارژ کلی خود را از دست می‌دهد. در دمای 75 درجه فارنهایت، فقط حدود 20 درصد از شارژ از دست می‌رود.

سعی کنید از قرار دادن گوشی در دمای گرم خودداری کنید. گوشی خود را در روزهای گرم تابستان زیر بالش یا وصل به ماشین خود نگذارید. این کار فقط باعث گرم شدن بیش از حد آن می‌شود و می‌تواند بسیار خطرناک باشد.

سخن پایانی

در این مقاله در مورد بهترین زمان شارژ گوشی و همچنین نحوه صحیح شارژ گوشی تو صحبت کردیم.  اگر این موارد گفته شده را مدنظر نداشته باشید، با گذشت زمان باتری شما کهنه می‌شود و حتی خراب می‌شود. بیشتر باتری‌های ذرات لیتیوم گوشی‌های هوشمند دارای طول عمر تخمینی در حدود 500 و 1500 چرخه شارژ هستند.

بااین‌حال، می‌توان اقداماتی را برای کاهش سرعت خراب شدن و افزایش عمر باتری تلفن همراه انجام داد که در این مقاله در مورد آن‌ها صحبت کردیم. در پایان پیشنهاد می‌کنیم که اگر گوشی شما هم کند شارژ می‌شود، مطلب «علت کند شارژ شدن گوشی و راه‌حل‌های آن» را بخوانید تا متوجه شوید که باید چگونه مشکل خودتان را برطرف کنید.

سوالات متداول

در زمان شارژ گوشی‌تان را خاموش کنید، از شارژرهای بی‌سیم استفاده نکنید، از شارژرهای دیواری استفاده کنید و در زمان شارژ با گوشی خودتان کار نکنید. همه این‌ها می‌تواند کمک کنند باتری گوشی شما عمیر بیشتری داشته باشد.

شارژ سریع باعث کاهش سریع‌تر طول عمر باتری می‌شود؛ اما اگر دوست دارید از این نوع شارژها استفاده کنید، بهتر است تعداد دفعات استفاده از کاهش دهید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *