چگونه شارژر موبایل را تعمیر کنیم؟

تعمیر شارژر موبایل

شارژر تلفن همراه، به‌عنوان یک محصول مهم پشتیبانی از گوشی، به ابزاری ضروری در زندگی و کار روزمره مردم تبدیل شده است. کیفیت شارژر تلفن همراه ارتباط مستقیمی با ایمنی و سلامت کاربران داردو این موضوع مهمی است که باید به آن توجه شود. در بسیاری از موارد شارژرها مشکلات مختلفی دارند و باید تعمیر یا حتی تعویض شوند.

در این مقاله می‌خواهیم اول از همه به بررسی علت‌های مختلف مشکلات شارژرها بپردازیم و در نهایت در مورد تعمیر شارژر موبایل صحبت کنیم. اگر شما هم چنین مشکلی دارید، پیشنهاد می‌کنیم تا پایان این مقاله با ما همراه باشید. اگر به دنبال یک مرکز تعمیرات مطمئن برای تعمیر گوشی خود هستید می‌توانید به آکاموند مراجعه کنید.

تعمیرات تخصصی موبایل

از کجا بفهمیم شارژر گوشی خراب شده است؟

معمولا دلائل زیر مهم‌ترین علت‌های خرابی شارژر موبایل هستند:

  • آسیب شارژر
  • اتصال کوتاه شارژر
  • صدای بلند جریان الکتریکی در هنگام شارژ گوشی
  • عدم شارژر شدن
  • اجرای همزمان چندین برنامه با حجم بالا

از کجا بفهمیم شارژرمان خراب شده است؟

1.شارژر آسیب دیده است.

 آسیب شارژر معمولا دو دلیل دارد، اولی انفجار خازن است. هنگامی که این قسمت از مدار مشکل دارد، ولتاژ نیست. دوم انفجار ترانسفورماتور است که در اثر بار ایجاد می‌شود، زیرا اکثر شارژرها کاذب هستند، اکثرا مدار بازخورد و حفاظتی ندارند. انفجارترانسفورماتور بسیار رایج‌تر است.

معمولا این دو مورد برای افراد خطرناک نیستند؛ اما به دلیل کوچک شدن بسیاری از شارژرها، فشار بالا و فشار کم به یکدیگر نزدیک هستند و در بسیاری از شارژرها ایزوله فیزیکی کافی وجود ندارد. انرژی انفجار یک خازن به راحتی می‌تواند منجر به دررفتگی و چسبندگی اجزای داخل آن شود و در نتیجه باعث ایجاد خطر خواهد شد.

2. اتصال شارژر کوتاه است

اتصال کوتاه شارژرهای تلفن همراه بسیار مشهود است. در مقایسه با ترانسفورماتورهای سنتی بزرگ، شارژرهای فعلی بیشتر از ترانسفورماتورهای بسیار کوچک با فرکانس بالا استفاده می‌کنند. در بسیاری از موارد این اتصال کوتاه شارژرها باعث می‌شود که شارژر شما خراب شود.

اتصال شارژر کوتاه است.

3. صدای بلند جریان الکتریکی در هنگام شارژ

در حین کار شارژر، لرزش خفیفی در دستگاه‌های داخلی ایجاد می‌شود، بنابراین صدای خش‌خشی از آن منتشر می‌شود. زمانی که موبایل کار می‌کند به دلیل رزونانس خازن صدای ضعیفی هم تولید می‌کند. یک ترانسفورماتور در شارژر وجود دارد که در حالت باز و بسته شدن بدون‌وقفه سوئیچ می‌شود. در طول سوئیچ فرکانس بالا، سیم پیچ به‌دلیل القای الکترومغناطیسی بالا و پایین می‌شود و صدا ایجاد می‌کند.

“صدای الکتریکی” صدای تولید شده توسط خود جریان نیست، بلکه نوسانی است که به ما امکان می‌دهد صداهایی را که با گوش انسان قابل مشاهده است، مانند “خش خش”، یا “وزوز” بشنویم. علت معمول “صدای الکتریکی” این است:

الف. اختلاف ولتاژ

ب. جهش فعلی

ج. رزونانس فرکانس

هر ماده رسانا، هنگامی که انرژی می‌گیرد، باعث ایجاد ارتعاش مکانیکی مطابق با فرکانس جریان می‌شود.

4. شارژر نمی‌تواند شارژ شود، که ممکن است به دلایل زیر باشد:

1) وقتی تلفن به برق شارژ نمی‌شود، ابتدا یک خط اتصال یا یک شارژر را تغییر دهید و سپس سعی کنید با روش حذف شارژ کنید تا ببینید مشکلی وجود دارد، یک قوطی را جایگزین کنید.

2) ممکن است به دلیل قدرت ناکافی شارژر باشد، بنابراین می‌توانید آن را با قدرت بالاتر جایگزین کنید یا از شارژر اصلی برای شارژ کردن استفاده کنید.

3) سعی کنید کابل شارژ را چندین بار وصل و جدا کنید. ممکن است ناشی از تماس ضعیف پورت داده باشد. در چنین مواقعی سعی کنید شارژر را با یک سواب پنبه آغشته به الکل تمیز کنید.

4)، استفاده از تلفن همراه پس از مدتی، باتری تلفن همراه می‌تواند مشکل‌ساز باشد، پر نشدن برق ممکن است به دلیل کاهش عمر باتری باشد که پیشنهاد می‌کنیم به فکر تعویض باتری موبایل خودتان باشید.

5) دلیل بررسی سیستم عامل ممکن است وجود خطا در فایل ثبت اطلاعات باتری باشد که تنها با برس زدن دستگاه قابل‌حل است.

5.یک برنامه ممکن است فرآیند شارژ را مختل کند

اجرای همزمان چندین برنامه پرمصرف هنگام شارژ می‌تواند باعث مشکلات شارژ شود. این تا حدی به این دلیل است که مقداری جریان مستقیماً به جای باتری به برنامه‌ها می‌رود و باعث می‌شود باتری گوشی شما به کندی شارژ شود. برای رفع این مشکلات، کاربران اندروید باید برنامه‌هایی را که هرگز استفاده نمی‌کنند بررسی و حذف کنند.

می‌توانید برنامه‌ها را از آیفون خود نیز حذف کنید. بستن همه برنامه‌ها در حین شارژ شدن تلفن نیز ممکن است این مشکل را برطرف کند. شارژ در حالت هواپیما یکی دیگر از راه حل‌های رایج است.

نمی‌توانید دلیل شارژ نشدن گوشی خود را پیدا کنید؟

شارژ نشدن گوشی می‌تواند تجربه ناخوشایندی باشد، اما اغلب قابل‌تعمیر است. ممکن است تلفن شما به‌دلیل کثیفی یا زباله در درگاه شارژ، کابل‌های معیوب، باتری مرده یا حتی نرم‌افزار قدیمی شارژ نشود. قبل از بردن تلفن خود به مرکز خدمات، توصیه می‌کنیم ابتدا راه‌حل‌های ساده‌تری مانند تمیز کردن درگاه شارژ یا استفاده از کابل یا آداپتور دیگر را امتحان کنید. اما اگر نمی‌توانید مشکل را برطرف کنید، به مرکز خدمات تعمیر سیم شارژر موبایل مراجعه کنید.

آموزش تعمیر شارژر موبایل

آموزش تعمیر شارژر موبایل

وقتی که شارژر گوشی خودتان را به یک تعمیرگاه موبایل می‌برید، معمولا مراحل زیر بررسی می‌شوند تا تشخیص دهند که چه مشکلی وجود دارد.

  1. در مرحله ی اول باید شارژر را تست کنید. برای تست شارژر هم به یکمولتی متر و یک کابل یو اس بی نیاز دارید.
  2. در این مرحله باید سر یو اس بی را به سوکت یو اس بی روی سری شارژر متصل و آدابتور را به یک تستر بزنید. با این کار می‌توانید شارژر را تست کنید.
  3. مولتی‌متر را روشن و روی 20 ولت تنظیم کنید و به قسمت جدا شده ی فیش موبایل متصل کنید.
  4. اگر این ابزار 4.9 تا8 مقدار ولتاژ را نشان دهد؛ یعنی اینکه شارژر شما سالم است ولی اگر چیزی بیشتر از این باشد، یعنی لازم است حتما شارژر خودتان را عوض کنید.
  5. حالا نوبت به تست جریان می‌رسد. برای تست جریان مولتی متر را روی حالت 20 آمپر قرار دهید. در این مرحله باید بررسی کنید که آیا مولتی‌متر هم همان ولتاژ را نشان می‌دهد؛ اگر غیراز این بود، یعنی مشکلی در آداپتور وجود دارد.
  6. حالا باید شارژر را باز کنید و تمامی قطعات درون آن را به‌خوبی بررسی کنید تا ببینید که کدام قطعه نیاز به تعمیر یا تعویض دارد.
  7. با ابزار و تجهیزات تعمیر موبایل و یک سری نوک‌تیز سری شارژر را از آن جدا کنید.
  8. قطعات مختلف شارژر مثل: ترانزیستور های سوئیچی ، پل دیود ، خازن ، مقاومت را بررسی کنید و ببینید که کدام قطعات خراب شدند، سوختند یا حتی مشکل دارند.
  9. در بسیاری از موارد ممکن است خازن خراب شده باشد؛ چرا که خازن‌ها عمر محدودی دارند. تست خازن به کمک مولتی‌متر انجام می‌شود و اگر که اتصال کوتاه داشت یعنی خازن شما سوخته و در غیراینصورت، یعنی خازن سالم است.
  • در این مرحله لازم است تست ولتاژ انجام شود. بازهم باید با کمک مولتی‌متر ولتاژ را تست کنید. یک عدد به شما نشان داده می‌شود که باید پایین بیاید و اگر این اتفاق نیفتد، یعنی خازن برد خراب شده.
  • اگر می‌خواهید لحیم‌کاری کنید، سطح برد را تمیز کنید و باید برد را در بدنه بگذارید و درب آن را هم روی آن قرار دهید.
  • سپس باید تست نهایی را انجام دهید.
  • برای تست نهایی باید شارژر را به تستر متصل کنید.
  • بعد با کمک مولتی‌متر ولتاژ شارژر را بررسی کنید.
  • بعد از تست ولتاژ باید جریان را به طور کامل تست کنید و از درست بودن آن مطئمن باشید.

راهکارهایی برای جلوگیری از خراب شدن شارژرها

راهکارهایی برای جلوگیری از خراب شدن شارژرها

درست است که قیمت شارژرهای گوشی نسبتاً مقرون‌به‌صرفه هستند و در صورت گم شدن، دزدیده شدن یا شکستن هرازچندگاهی به‌راحتی می‌توان آن‌ها را تعویض کرد؛ اما بااین‌حال لازم است راهکارهایی را مدنظر داشته باشید تا بتوانید از خرابی شارژرها جلوگیری کنید.

  • یکی از شایع‌ترین دلایل شکستن کابل، جدا کردن نادرست کابل‌ها از رایانه و آداپتورهای برق است. هنگام برداشتن کابل، نباید نقطه وسط سیم را بکشید. در عوض، کابل را در انتهایی که به دستگاهی که در حال جدا کردن آن هستید وصل می‌شود، با دقت بکشید.
  • باید تا حدامکان سعی کنید از خم شدن مکرر شارژرهای گوشی جلوگیری کنید. وقتی کابل‌های خودتان را بیش‌ازحد خم می‌کنید و این کار را خیلی محکم انجام می‌دهید، به تدریج طول عمر کابل را کاهش خواهید داد.
  • از خیس شدن شارژرها پرهیز کنید؛ حتی اگر هم به‌صورت اتفاقی شارژر شما خیس شد، سریعا آن را با یک دستمال تمیز پاک کنید.
  • هرچند وقت یکبار پورت گوشی خودتان را تمیز کنید تا گردوغبار و کثیفی روی پورت جمع نشود.
  • سعی کنید شارژر خودتان را بدون اینکه گوشی به آن متصل باشد، در پریز برق رها نکنید.این کار باعث عدم کیفیت و کاهش عمر شارژرها خواهد شد.

سخن پایانی

تعمیر شارژر موبایل یکی از اقداماتی است که ممکن است همه ما به دلائل مختلفی به آن نیاز داشته باشیم. دلائل خرابی شارژر موبایل را در این مقاله بررسی کردیم و به شما گفتیم که در صورت خرابی باید چه اقداماتی برای تعمیر شارژرها انجام شود.

فرقی ندارد که برند گوشی شما چیست، می‌توانید تعمیر شارژر موبایل سامسونگ یا حتی تعمیر شارژر موبایل شیائومی خودتان را به آکاموند بسپارید و نگرانی بابت این قضیه نداشته باشید. کارشناسان آکاموند افراد حرفه‌ای و متخصص در این زمینه هستند که می‌توانند بهترین خدمات را به شما ارائه دهند.

سوالات متداول

برای این منظور ابتدا باید سیم شارژر تست شود و اگر سالم بود به دنبال تعمیر قطعات داخل شارژر مثل: مقاومت، خازن و... گشت تا بتوان مشکل را حل کرد.

سعی کنید شارژر را خیس نکنید، با احتیاط و به‌آرامی شارژر را حمل کنید، هرچند وقت یکبار پورت گوشی را تمیز کنید و مواظب باشید که شارژر خیس نشود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *